©Star Sport
©Star Sport

Đerona izabrao 35 kandidata za Svetsko prvenstvo u Poljskoj

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.11.22. | 16:27

Španac saoptšio imena potencijalnih putnika za Katovice

Selektor rukometne reprezetancije Srbije saopštio je širi spisak potencijalnih putnika za Svetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj, koje je na programu između 11. i 29. januara sledeće godine.

Španski strateg je pozvao ukupno 35 igrača, a oni "odabrani" će se boriti u grupi E u Katovicama, gde će za protivnike imati selekcije Nemačke, Alžira i katara. Orlovi” će prvu utakmicu igrati 13. januara sa Alžirom, drugi meč je na programu 15. januara sa selekcijom Nemačke, a sa Katarom će odmeriti snage 17. januara.

Izabrane vesti

Šampionat u Poljskoj i Švedskoj biće drugo po redu prvenstvo odigrano u formatu od 32 ekipe. Selekcije su podeljene u osam grupa preliminarne faze takmičenja, odakle će tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe nastaviti takmičenje u glavnoj rundi. Poslednjeplasirane reprezentacije nakon preliminarne faze nastavljaju takmičenje u Prezident kupu.

Glavna faza takmičenja počinje 18. januara, u okviru koje će iz nove četiri grupe od po šest ekipa, najuspešnije dve ostvariti plasman u četvrtfinale. Najboljih osam ekipa četvrtfinalne utakmice će igrati u Gdanjsku i Stokholmu, dok će završnica šampionata biti održana u Stokholmu.

GOLMANI:

Dejan Milosavljev (Berlin), Vladimir Cupara (Vesprem), Milan Bomaštar (Ševde), Todor Jandrić (Кretej)

LEVA КRILA:

Nemanja Ilić (Feniks Tuluz), Vanja Ilić (Šartr), Miloš Grozdanić (Vojvodina), Mladen Šotić (Benidorm)

PIVOTI:

Mijajlo Marsenić (Berlin), Dragan Pešmalbek (Vesprem), Luka Rogan (Vojvodina), Živan Pešić (Vojvodina), Ivan Popović (Torelavega), Branko Predović (Gorenje)

DESNA КRILA:

Bogdan Radivojević (Pik Seged), Vukašin Vorkapić (Ivri), Mateja Dodić (Metaloplastika), Uroš Кojadinović (Partizan)

BEКOVI:

Petar Đorđić (Benfika), Ilija Abutović (Šartr), Uroš Borzaš (Elverum) Miloš Кos (Zagreb), Stevan Sretenović (Balatonfured), Nemanja Obradović (Tatabanja), Danilo Radović (Dinamo), Lazar Кukić (Dinamo Bukurešt), Marko Milosavljević (Ademar Leon), Stefan Dodić (Zagreb), Đorđe Đekić (Кretej), Aleksa Кolaković (Šartr), Miloš Orbović (Lucern), Jovica Nikolić (Veclar), Predrag Vejin (Nekse), Mihajlo Radojković (Trimo), Milan Milić (Vojvodina).


tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuToni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara